Piercing


Piercen betekent doorboring van de huid. Je brengt dus bewust een wondje aan op de huid. Het is dus belangrijk dat dit gebeurt met de juiste materialen en de juiste sieraden. Ook de maten zijn van groot belang. Is dit alles niet goed op elkaar afgestemd, dan krijg je een piercing die nooit kan helen en genezen.

Als je een piercing laat zetten gaat deze niet vanzelf ontsteken, mits hij natuurlijk verantwoord gepierced is. Als er een ontsteking ontstaat komt dat doordat je er zelf niet goed mee om bent gegaan(bewust of onbewust) of doordat je ergens achter bent blijven hangen.

Houd je daarom altijd goed aan de verzorgingsvoorschriften die je meekrijgt.


Als je naar het ziekenhuis moet moet de piercing er in sommige gevallen helemaal uit soms mag je er ook een kunststof sieraad indoen. We hebben deze altijd op voorraad kom hier dus gerust voor langs.

Bij een zwangerschap biedt een flexibel staafje een goede uitkomst.

 

 

De Dermal Anchor Piercing, ook wel micro dermal piercing genoemd. Het sieraadje bestaat uit een titanium plaatje met een opstaand plaatje waarin je een steentje of ander juweeltje kan schroeven, wat zichtbaar zal zijn op de huid. Het plaatje bevat een aantal gaatjes zodat hierdoor littekenweefsel kan groeien, wat voor extra verankering zorgt.